SjakkEvent

kurs for hobbyspillere 1

kurs for hobbyspillere 1
Kursdag
mandag
Tid
19:00
Sted
Oslo
Første gang
04. september 2017
Påmeldingsfrist
02. september 2017

 

Kurs for voksne og ungdom. 

Du er kanskje en av de mange som har latt deg trollbinde av Magnus Carlsen og strålende sjakksendinger på TV og har kanskje allerede begynt å spille med venner. Kanskje har du lastet ned «sjakkapper» eller begynt å spille sjakk på nettet.

I dette kurset vil du få et mer systematisk innblikk i hvilken dybde det ligger i sjakk. Du vil garantert bli en mye bedre sjakkspiller, men du vil antagelig også få en helt annen forståelse og opplevelse av å følge sjakk på TV.

Kurset passer for alle som kan reglene men ikke har spilt så mye sjakk før. Kurset er kombinert med turnering for begynnere og hobbyspillere. 

Tid: mandager 19.00-20.30.

Sted: Oslo Schakselskap i 7. etasje i Bogstadveien 30 på Majorstua

Trener: IM Petter Haugli

Pris: 1150,- for 6 ganger med kurs og 2 ganger med turnering. Man må ikke være klubbmedlem for å være med.

BESTILL sjakkurs som julegave! 

OVERSIKT OVER TEMAER:

4. september 1: Sunt åpningsspill: De viktigste prinsippene i åpningen og hvordan man kan finne en plan når det nærmer seg midtspillet. 
11. september 2: Elementære sluttspill: Kunnskap om dette er viktig også for å vite hvilke sluttspill man skal styre mot / styre unna. 
18. september 3: De viktigste mattbilder: Når man har sett ett mattbilde en eller flere ganger blir det lettere å oppdage de i ens egne partier.
25. september TURNERING FOR BEGYNNERE OG HOBBYSPILLERE
9. oktober 4: Bindinger: Bindinger oppstår i de fleste partier og det er viktig å vite hvordan man skal skape de, utnytte de og forsvare seg mot de.
16. oktober 5: Taktiske temaer: Vi gjennomgår taktiske temaer som dobbeltangrep, dobbelsjakk, avledning osv.
23. oktober 6: Kombinasjoner og analysetrening: Vi lærer hvordan vi skal oppdage kombinasjoner og hvordan tenkningen skal stuktureres. 
30. oktober TURNERING FOR BEGYNNERE OG HOBBYSPILLERE

Påmelding

E-post
Navn
Adresse
Postnummer og sted
Mobilnummer
Rating
Melding til arrangørene
Send
aktuelt kalender min side om denne siden