SjakkEvent

finale Askersjakken

finale Askersjakken
Dato
21. mars 2019
Spillested
Asker, Slemmestad skole
Første runde
12:00
Påmeldingsfrist
19. mars 2019
Påmelding

Innledende runder er avviklet på samtlige 12 ungdomsskoler i «Nye Asker» og det er bare å melde seg på til finalen for de 10 fremste i hver turnering. Viktig at alle melder seg på på forhånd.

Fint om en fra hver skole tar ansvar for at respektive påmeldinger blir riktige. Så trenger vi kanskje ikke bruke tid på det i det hele tatt der og da. :-)

Litt plundrete påmeldingsside kanskje med finn hvilken gruppe du skal spille i, fyll ut tingene, og trykk Fortsett påmeldingen. Klikk deretter av for: Nei, jeg er ikke tidligere registrert hos FIDE eller NSF. Meld meg på likevel!

Viktig! På feltet «Klubb:» skriver du hvilken skole du kommer fra. Dermed får vi telt hvor mange poeng skolene tar.

Finalen spilles på Slemmestad Ungdomsskole fra kl. 1200. Vi kjører opprop 1145, så da er det sikkert lurt å beregne ankomst litt før det. Om alt går knirkefritt, anslår vi premieutdeling ca 1415. Vi håper å være klare for henting til ca 1430.

Det har vært noen trange nåløyer. Mange har kommet til kort på grunn av «kvalitetsberegning». Man har kanskje fått like mange poeng som de som har gått videre, men så har man likevel kommet bak på grunn av motstanderens for lave score. Sjakk kan være brutalt, og resultatlister likeså. Sjakk er et krigsspill, og vi hauser opp med rå sjargong, men vi bare leker. Husk det.  :-)

Likevel håper vi det er skikkelig prestisje i å bli best! Vi kårer både beste spillere totalt, men også de beste i hvert klassetrinn. Dessuten kårer vi den beste skolen totalt. Dette siste er kanskje det meste prestisjefylte? Hvilken skole klarer å sanke flest poeng totalt med sine 10 spillere?

 Vi kjører samme konsept som i de innledende turneringene. Betenkningstiden er stadig 5 minutter på hele partiet. Men siden dette er så enormt alvorlig – og litt fordi det blir hele 120 deltagere – legger vi til en ekstra runde. Altså sju runder i finalen. Det gjør det lettere å kåre en verdig vinner.  

Vel møtt til spennende sjakkfinale på Slemmestad Ungdomsskole 21. mars!

aktuelt kalender min side om denne siden