SjakkEvent

kurs for hobbyspillere 1

kurs for hobbyspillere 1
Kursdag
mandag
Tid
19:00
Sted
Oslo
Første gang
15. januar 2018
Påmeldingsfrist
13. januar 2018
Deltakere
7

 

Kurs for voksne og ungdom. 

Du er kanskje en av de mange som har latt deg trollbinde av Magnus Carlsen og strålende sjakksendinger på TV og har kanskje allerede begynt å spille med venner. Kanskje har du lastet ned «sjakkapper» eller begynt å spille sjakk på nettet.

I dette kurset vil du få et mer systematisk innblikk i hvilken dybde det ligger i sjakk. Du vil garantert bli en mye bedre sjakkspiller, men du vil antagelig også få en helt annen forståelse og opplevelse av å følge sjakk på TV.

Kurset passer for alle som kan reglene men ikke har spilt så mye sjakk før. Kurset er kombinert med turnering for begynnere og hobbyspillere. 

Tid: mandager 19.00-20.30. 

Sted: Oslo Schakselskap i 7. etasje i Bogstadveien 30 på Majorstua

Trener: IM Petter Haugli

Pris: 1150,- for 6 ganger med kurs og 2 ganger med turnering. Man må ikke være klubbmedlem for å være med.

BESTILL sjakkurs som julegave! 

OVERSIKT OVER TEMAER:

15. januar 1: Sunt åpningsspill: De viktigste prinsippene i åpningen og hvordan man kan finne en plan når det nærmer seg midtspillet. 
22. januar 2: Elementære sluttspill: Kunnskap om dette er viktig også for å vite hvilke sluttspill man skal styre mot / styre unna. 
29. januar TURNERING FOR BEGYNNERE OG HOBBYSPILLERE
5. februar 3: De viktigste mattbilder: Når man har sett ett mattbilde en eller flere ganger blir det lettere å oppdage de i ens egne partier.
12. februar 4: Bindinger: Bindinger oppstår i de fleste partier og det er viktig å vite hvordan man skal skape de, utnytte de og forsvare seg mot de.
26. februar TURNERING FOR BEGYNNERE OG HOBBYSPILLERE
5. mars 5: Taktiske temaer: Vi gjennomgår taktiske temaer som dobbeltangrep, dobbelsjakk, avledning osv.
12. mars 6: Kombinasjoner og analysetrening: Vi lærer hvordan vi skal oppdage kombinasjoner og hvordan tenkningen skal stuktureres. 
Beklager, fristen for påmelding via nett er gått ut. Send mail til: olga@stormester.no
aktuelt kalender min side om denne siden