SjakkEvent

kurs for hobbyspillere 1

kurs for hobbyspillere 1
Kursdag
mandag
Tid
18:00
Sted
OSS, Oslo
Første gang
26. august 2019
Påmeldingsfrist
24. august 2019

 

Kurs for voksne og ungdom. 

Du er kanskje en av de mange som har latt deg trollbinde av Magnus Carlsen og strålende sjakksendinger på TV og har kanskje allerede begynt å spille med venner. Kanskje har du lastet ned «sjakkapper» eller begynt å spille sjakk på nettet.

I dette kurset vil du få et mer systematisk innblikk i hvilken dybde det ligger i sjakk. Du vil garantert bli en mye bedre sjakkspiller, men du vil antagelig også få en helt annen forståelse og opplevelse av å følge sjakk på TV.

Kurset passer for alle som kan reglene men ikke har spilt så mye sjakk før. 

Kurset arrangeres i samarbeid med OSS.

Tid: mandager 18.00-19.30. 

Sted: Oslo Schakselskap i 7. etasje i Bogstadveien 30 på Majorstua

Trener: IM Petter Haugli

Pris: 1150,- for 7 ganger.  Man må ikke være klubbmedlem for å være med på kurs, men OSS medlemmer får 450,- i rabatt (Skriv "OSS medlem" i kommentarfeltet ved påmelding, hvis du er).  

BESTILL sjakkurs som gave! 

OVERSIKT OVER TEMAER:

26. august 1: Sunt åpningsspill: De viktigste prinsippene i åpningen og hvordan man kan finne en plan når det nærmer seg midtspillet. 
2. september 2: Elementære sluttspill: Kunnskap om dette er viktig også for å vite hvilke sluttspill man skal styre mot / styre unna. 
9. september 3: De viktigste mattbilder: Når man har sett ett mattbilde en eller flere ganger blir det lettere å oppdage de i ens egne partier.
16. september 4: Bindinger: Bindinger oppstår i de fleste partier og det er viktig å vite hvordan man skal skape de, utnytte de og forsvare seg mot de.
23. september 5: TURNERING for hobbyspillere (for deltakere på begge kursene, oppstart kl 18.45)
7. oktober 6: Taktiske temaer: Vi gjennomgår taktiske temaer som dobbeltangrep, dobbelsjakk, avledning osv.
14. oktober 7: Kombinasjoner og analysetrening: Vi lærer hvordan vi skal oppdage kombinasjoner og hvordan tenkningen skal stuktureres. 

Påmelding

Beklager, fristen for påmelding via nett er gått ut. Send mail til: olga@stormester.no
aktuelt min side om denne siden